Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Brukselka

Brukselka w sosie

Składniki: ½ k brukselki ½ szkl. wody 1/3 szkl. śmietany 2 plasterki żółtego sera serek topiony sól pieprz mąką bazylia Sposób wykonania: Brukselkę zalać osoloną wodą i ugotować. W między czasie ½ szkl. wody doprowadzić do wrzenia, wówczas dodać ser oraz śmietanę. Całość dokładnie wymieszać. Następnie dodać ser topiony oraz mąkę. Doprawić do smaku solą,…

Brukselka w śmietanie

Składniki: 800 g brukselki 1 cebula 1 łyżka masła 1 łyżeczką mąki 100 ml śmietany 200 ml wywaru z grzybów sól pieprz cukier Sposób wykonania: Oczyszczoną brukselkę zalać wrzątkiem, osłodzić i osolić do smaku i gotować około 15 minut. W między czasie cebulkę posiekać zeszklic na rozgrzanym maśle, wówczas oprószyć ją mąką, wymieszać i rozprowadzić…

Brukselka z masłem

Składniki: 800 g brukselki 3 łyżki masła 2 łyżki tartej bułki sól cukier Sposób wykonania: Oczyszczoną brukselkę zalać osolonym wrzątkiem i gotować około 3  minut. Po tym czasie wymienić wodę na świeżą. Posolić i osłodzić do smaku. Wrzucić jeszcze łyżkę masła i gotować około 20 minut. W między czasie na rozgrzanym maśle przesmażyć tartą bułkę.…

Brukselka w sosie paprykowym

Składniki: 1 kg brukselki 2 cebule 5 dag kiełbasy ząbek czosnku 2 łyżki masła 1 ½ szkl. bulionu 1 łyżka mąki ziemniaczanej 15 dag kwaśnej śmietany łyżka słodkiej papryki sól cukier Sposób wykonania; Posiekaną cebulę zeszklić na rozgrzanym tłuszczu, wówczas dodać kiełbasę pokrojoną na plasterki, brukselkę oraz czosnek. Całość zalać bulionem, doprowadzić do zagotowania i…