Brokuły ze skórką z cytryny
Brokuły ze skórką z cytryny4.58 out of 5 based on 419 voters.
Składniki:
- ¼ szkl. wody
- 450 g kwiatów brokułów
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- ¼ łyżeczki skórki z cytryny
- sok z cytryny
- ½ łyżeczki soli
- pieprz
-
Brokuły zalać wodą i gotować je na małym ogniu około 5-6 minut.
Po tym czasie skrapiamy je oliwą z oliwek i posypujemy skórką z cytryny.
Całość lekko przemieszać i doprawić do smaku solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny.
- Szczegóły
- Kategoria: Brokuły
- Opublikowano: środa, 10, marzec 2010 08:01
- Wiktoria Szostak
- Warzywa
- Sałatki warzywne
- Bakłażany
- Kapusta
- Młoda kapusta
- Ziemniaki
- Szparagi
- Cukinia
- Karczochy
- Dynia
- Fasola
- Fasolka szparagowa
- Kabaczki
- Kalafior
- Ogórki
- Brokuły
- Okra
- Cebula
- Buraki
- Bób
- Pomidory
- Brukselka
- Szpinak