Brokuły z wody
Brokuły z wody 4.65 out of 5 based on 103 voters.
Składniki:
- 500 g brokułów
- 3 łyżki masła
- 2 łyżki bułki tartej
- sól
- cukier
Sposób wykonania:
Oczyszczone brokuły zalać wodą, tak aby były przykryte.
Następnie dodać ćwierć łyżeczki cukru i łyżeczkę soli i gotować około 15 minut.
W między czasie na rozgrzanym maśle zarumienić bułkę tartą po czym polać odcedzone brokuły.
- Szczegóły
- Kategoria: Brokuły
- Opublikowano: piątek, 10, czerwiec 2011 10:41
- Julian Bielecki
- Warzywa
- Sałatki warzywne
- Bakłażany
- Kapusta
- Młoda kapusta
- Ziemniaki
- Szparagi
- Cukinia
- Karczochy
- Dynia
- Fasola
- Fasolka szparagowa
- Kabaczki
- Kalafior
- Ogórki
- Brokuły
- Okra
- Cebula
- Buraki
- Bób
- Pomidory
- Brukselka
- Szpinak