Brązowy ryż z gruszkami
Brązowy ryż z gruszkami5.00 out of 5 based on 1 voters.
Składniki:
- 3 łyżki soku z cytryny
- 2 łyżeczki posiekanego czosnku
- ¼ łyżeczki sproszkowanego imbiru
- ¼ łyżeczki zmielonego pieprzu
- 3 ½ szkl ugotowanego brązowego ryżu
- ½ szkl posiekanej dymki
- ½ szkl startej marchewki
- ½ szkl pokrojonego w plasterki selera naciowego
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 2 gruszki Arlett
Sposób wykonania:
Sok z cytryny wymieszać z czosnkiem, imbirem oraz pieprzem.
Następnie dodać ryż, posiekaną dymkę, startą marchewkę, pokrojony seler oraz oliwę z oliwek.
Całość dokładnie wymieszać.
Na koniec wrzucić gruszki pokrojone w kostkę i jeszcze raz wymieszać.
Podawać dobrze schłodzone.
- Szczegóły
- Kategoria: Ryż
- Opublikowano: piątek, 01, luty 2013 10:39
- Lidia Świder