Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Biszkopt migdałowy

Składniki:

  • 6 jajek
  • 6 łyżek cukru pudru
  • 1 szkl. migdałów
  • 2 łyki tartej bułki
  • sok z ½ cytryny
  • tłuszcz
  • bułka tarta
  • cukier puder

Sposób wykonania:

  1. Żółtka utrzeć z dodatkiem cukru pudru po czym dodać sok z cytryny, wymieszać i na koniec dodać białka ubite na sztywną pianę oraz posiekane migdały, delikatnie połączyć.
    Ciasto przelać do formy wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 160 stopni i piec około 30 minut.
    Przed podaniem każdy kawałek  udekorować keksem bitej śmietany

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *