Biała fasola z wędliną
Biała fasola z wędliną4.66 out of 5 based on 105 voters.
Składniki:
Sposób przyrządzenia:
Fasolę wypłukać, zalać zimną wodą, moczyć przez kilkanaście godzin. Można też użyć fasoli konserwowej. Namoczoną fasolę ugotować w wodzie w której się moczyła, odcedzić. Cebulę obrać, pokroić. W rondlu rozgrzać tłuszcz, dodać cebulę, kilka minut smażyć mieszając, dodać pokrojoną w kostkę szynkę, smażyć kolejne kilka minut. Dodać przyprawy, skórkę cytrynową, wymieszać, podlać kilkoma łyżkami wody, podgrzać i podawać. Przed podaniem udekorować. Jako dodatek podajemy sos.
- Szczegóły
- Kategoria: Fasola
- Opublikowano: poniedziałek, 11, kwiecień 2011 09:05
- Olga
- Warzywa
- Sałatki warzywne
- Bakłażany
- Kapusta
- Młoda kapusta
- Ziemniaki
- Szparagi
- Cukinia
- Karczochy
- Dynia
- Fasola
- Fasolka szparagowa
- Kabaczki
- Kalafior
- Ogórki
- Brokuły
- Okra
- Cebula
- Buraki
- Bób
- Pomidory
- Brukselka
- Szpinak