Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Biała fasola na kwaśno z papryką

Składniki:

 

  • 25 dkg średniej, białej fasoli
  • 2 czerwone papryki
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 łyżki oleju
  • sok z 1 cytryny
  • sól, pieprz

 

 

Sposób przyrządzenia:
Fasolę wypłukać, zalać zimną wodą, moczyć przez kilkanaście godzin. Można też użyć fasoli konserwowej. Namoczoną fasolę ugotować w wodzie w której się moczyła, odcedzić. Cebulę i paprykę obrać, pokroić w paski, dodać obrany i drobno posiekany czosnek, sok z cytryny olej, wymieszać. Do tak przygotowanego dresingu dodać fasolę i natkę pietruszki, wymieszać z przyprawami. Salaterkę udekorować plastrami pomidora, przełożyć fasole i podawać.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *