1 łopatka barania

  olej

  ziele angielskie

  2 - 3 ząbki czosnku

  sól, pieprz

  pół szklanki śmietany

 

Zalewa:

  3 łyżki octu

  ziele angielskie

  liść laurowy

  duża cebula

  1 łyżeczka cukru

  1 łyżeczka soli

Sposób przyrządzenia:

Z octu, przypraw i szklanki wody przygotować wywar i ostudzić. Z łopatki baraniej wyjąć kości i odżyłować. Włożyć na 3 dni w wywar. Po wyjęciu mięso osuszyć i dusić na tłuszczu na bardzo wolnym ogniu.

Do duszenia dodać ziele angielskie i - kto lubi - czosnek. Sos z duszonej baraniny doprawić śmietaną, solą, pieprzem.

 

 

 

Dodaj komentarz

Zabrania się dodawania linków


Kod antyspamowy
Odśwież

Pychotka.pl Przepisy Kulinarne
Fan Page na Facebook
Fan Page na Google+
Twitter

Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi