Bananowa zupa
Bananowa zupa4.63 out of 5 based on 104 voters.
Składniki:
- 2 szkl tradycyjnego rosołu
- 2 szkl. białego wytrawnego wina
- 2 szkl słodkiej śmietanki
- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki2 banany sól
- pieprz
- cukier
Sposób wykonania:
Do rosołu wlać wino oraz śmietanę.
Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą, pieprzem oraz cukrem.
Całość mocno podgrzać ale nie doprowadzić do wrzenia.
Na koniec posypać posiekaną natką pietruszki.
- Szczegóły
- Kategoria: Zupy
- Opublikowano: piątek, 03, luty 2012 11:54
- Kaja Pszczoła
- Zupy
- Rosół
- Zalewajka
- Żurek
- Barszcz czerwony
- Zupa pomidorowa
- Zupa rybna
- Zupa gulaszowa
- Zupa grzybowa
- Krupnik
- Chłodnik
- Barszcz Biały
- Grochówka
- Zupa jarzynowa
- Zupa ogórkowa
- Zupa fasolowa
- Zupa pieczarkowa
- Kapuśniak
- Zupa cebulowa
- Zupa kalafiorowa