Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Aromatyczna wołowina w sosie pomidorowym

Składniki:

  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 kg wołowiny
  • cebula
  • ząbek czosnku
  • 3 łyżki maki pszennej
  • 100 g pieczarek w zalewie
  • ½ szkl selera naciowego, posiekanego
  • 1 szkl kwaśnej śmietany
  • 200 g sosu pomidorowego
  • łyżeczka soli
  • pieprz
  • szczypiorek

Sposób wykonania:
Na rozgrzanej oliwie przesmażyć wołowinę pokrojoną w kostkę.
Wówczas dodać posiekaną cebulę oraz czosnek.
Gdy cebula się zeszkli dodać mąkę.
Dokładnie wymieszać aby mięso się nią pokryło po czym dodać pieczarki razem z zalewa oraz posiekany seler.
Nie przerywając mieszania wlewać powoli śmietanę oraz sos pomidorowy.
Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Wstawić rondel pod przykryciem do piekarnika rozgrzanego do 160 stopni na około1 ½ godziny.
Przed podaniem posypać posiekanym szczypiorkiem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *