Andruty kakaowe
Andruty kakaowe4.23 out of 5 based on 294 voters.
Składniki:
1 szklanka cukru
1 szklanka mleka
0,5 kostki margaryny
1 łyżka kakao
cukier waniliowy
opakowanie wafli tortowych
Sposób przyrządzenia:
Mleko z cukrem gotować tak długo aż zacznie gęstnieć wtedy dodać margarynę, kakao i cukier waniliowy, wystudzić. Smarować andruty i przyklejać jeden na drugi. Całość zawinąć w papier, obciążyć (np garnkiem z wodą) i zaczekać do następnego dnia aby się skleiły. Przepis pochodzi z Opolszczyzny.
Przepis nadesłała na Wakacyjny Konkurs kulinarny Manta i Pychotka Ewelina Okrajni
- Szczegóły
- Kategoria: Desery
- Opublikowano: wtorek, 30, listopad 1999 00:00
- Ewelina Okrajni