Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ananas z grilla pychotka

Składniki:

    • 1 duży dojrzały ananas
    • 3 łyżki miodu
    • 1 łyżka soku z cytryny
    • ½ łyżeczki pieprzu


    Sposób przyrządzenia:
    Ananas oczyścić z nadmiaru skóry usuwając „łuski” Pokroić wzdłuż na ćwiartki, każdą ćwiartkę podzielić na plastry. Dokładnie wymieszać miód, sok z cytryny i pieprz, posmarować tą mieszanką plastry ananasa. Jeśli ruszt grilla nie jest pokryty powłoka zapobiegającą przywieraniu posmarować go oliwą. Piec plastry ananasa przez 3 minuty z każdej strony. Ostrym nożem odkroić skórę ananasa i podawać. Znakomitym dodatkiem będą lody.

1 comment for “Ananas z grilla pychotka

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *