Agrest w marynacie
Agrest w marynacie 5.00 out of 5 based on 1 voters.
Składniki:
- 1 kg agrestu
- 1 szkl białego octu winnego
- 2 szkl wody
- ½ szkl cukru
- szczypta sol
- 1 listek laurowy
- kawałek kory cynamonu
- kilka goździków
Sposób wykonania:
Do rondelka wlać ocet winny.
Dodać cynamon, goździki, listek laurowy, sól oraz cukier.
Całość doprowadzić do wrzenia po czym przecedzić.
Wówczas włożyć do zalewy oczyszczony agrest i gotować około 5 minut.
Po tym czasie przełożyć agrest razem z zalewą do wyparzonych słoików.
Szczelnie zakręcić i odstawić dnem do góry.
- Szczegóły
- Kategoria: Przetwory domowe
- Opublikowano: wtorek, 05, marzec 2013 06:22
- Grażyna Sawczuk
- Dżemy
- Powidła
- Przetwory z ogórków
- Konfitury
- Pikle
- Mormolada
- Przetwory z papryki
- Sałatki na zimę
- Kiszona kapusta
- Grzyby marynowane