Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa pieczarkowa Patryka

Wypróbuj nasz przepis na pyszną zupę pieczarkową. Do jej wykonania będziesz potrzebować: pieczarek, marchewki, selera i pietruszki. 
 

Składniki:

  • ½  kg pieczarek
  • 3 marchewki
  • 1 pietruszka
  • kawałek selera
  • 2 listki laurowe
  • 4 ziarenka ziela angielskiego
  • sól
  • pieprz 
  • 3 łyżki śmietany
  • natka pietruszki

Sposób wykonania:

  1. Pieczarki obrać i pokroić na plasterki.
    Następnie marchewki, pietruszkę i seler obrać po czym pokroić na mniejsze kawałki.
    Wrzucić je do garnka.
    Zalać całość 2 litrami wody.
    Wrzucić listki laurowe i ziele angielskie. 
    Gotować na małym ogniu.
    Przed końcem gotowania dodać jeszcze pieczarki i trzymać na średnim ogniu około 15 minut.
    Po tym czasie zaprawić zupę śmietaną.
    Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *