Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa na bekonie

Składniki:

    • 8 plastrów bekonu lun boczku
    • 5 łyżek piure z pomidorów lub 2 pokrojone pomidory
    • 1 l bulionu drobiowego
    • 1 puszka białej fasoli
    • 1 ½ łyżeczki mieszanki ziół włoskich
    • 2 łyżeczki octu balsamicznego
    • 1 szklanka podartych w palcach liści sałaty
    • 1 łyżka posiekanej bazylii


    Sposób przyrządzenia:
    Bekon grubo pokroić, obsmażyć na gorącej patelni. W garnku doprowadzić do wrzenia, dodać bekon i pozostałe składniki z wyjątkiem bazylii. Podając na każdy tależ można dołożyć łyżkę gęstej, kwaśnej śmietany. Znakomicie smakuje z grzankami z serem z grilla lub pieczywem czosnkowym.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *