Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa mleczna z wędzonym mięsem drobiowym

Składniki:

  • 2 szklanki mleka
  • 4 szklanki wody
  • 10 dkg wędzonego filetu drobiowego
  • 1 łyżka masła
  • 2 cebule
  • 2 marchewki
  • 3 ziemniaki

    Sposób przyrządzenia:
    Mięso pokroić w kostkę. Cebulę obrać, drobno pokroić. Na patelni rozgrzać masło, dodać cebulę, smażyć 2 minuty mieszając, dodać mięso smażyć kolejne kilka minut nie rumieniąc. W rondlu doprowadzić do wrzenia wodę, dodać obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki i marchew, zawartość patelni, gotować aż składniki zmiękną, dodać mleko i przyprawy, wymieszać, podawać.

     

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *