Kolejny przepis na smakowitą zupę. Tym razem prosta w wykonaniu zupa koperkowa. Aby ja przyrządzić będziesz potrzebować: dużej ilości koperku, bulionu, żółtka i śmietany kremówki.
Składniki:
- 2 duże pęczki koperku
- 1 l bulionu
- ½ szklanki śmietanki słodkiej
- 1 żółtko
- 1 łyżka soku z cytryny
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
-
Bulion przelać do garnka i zagotować.Koperek opłukać pod bieżącą wodą i drobno posiekać.Wrzucić go do gotującego się bulionu.Następnie dodać żółtko roztrzepane ze śmietaną.Całość wymieszać i doprowadzić do wrzenia.Wówczas dodać jeszcze sok z cytryny.Wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem,Gotować około 10 minut.
Liczba porcji: 4