Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Żeberka w miodowej marynacie

 

Składniki:

 

  • 1 kg żeberek wieprzowych
  • 2 łyżki miodu
  • 1 łyżka powideł śliwkowych
  • 25 ml sosu z marynowanego imbiru
  • 125 ml białego wytrawnego wina
  • 3 łyżki jasnego sosu sojowego
  • ½ łyżeczki pieprzu

Sposób wykonania:
Do miseczki wlać wino, sos imbirowy, sos sojowy oraz pieprz.
Całość dokładnie wymieszać.
Następnie żeberka oczyścić, dzieląc je na mniejsze kawałki, które włożyć do marynaty.
Dokładnie wymieszać i wstawić do lodówki na kilka godzin.
Po tym czasie posmarować żeberka jeszcze miodem wymieszanym z powidłami śliwkowymi.
Piec na grillu w trakcie obracając, aby zarumieniły się ze wszystkich stron.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *