Składniki:
- 1 kg żeberek
- 3 łyżki miodu
- 1 łyżka musztardy
- kilka gałązek rozmarynu
- 4 łyżki oleju
- ½ łyżeczki ostrej papryki
- ½ łyżeczki słodkiej papryki
- sól
- pieprz

Sposób wykonania:
-
Żeberka dokładnie oczyścić i osuszyć na papierowym ręczniku.Podzielić na mniejsze porcję.Następnie do miseczki przełożyć miód, musztardę i olej.Całość dokładnie wymieszać.Wówczas dodać słodką i ostrą paprykę.Ponownie wymieszać i doprawić jeszcze do smaku solą oraz pieprzem.Powstałą marynatą natrzeć żeberka.Odstawić na około 2 godzinyPo tym czasie przełożyć żeberka do naczynia żaroodpornego.Dodać gałązki rozmarynu.Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni i piec około 1 godziny.
Liczba porcji: 5