Pyszne mielone pulpeciki idealne na dzisiejszy obiad. Do ich wykonania potrzebujesz: mięsa mielonego, cebuli, czosnku oraz jajka.
Składniki:
- 1 kg łopatki wołowej
- 1 cebula
- 1 łyżka musztardy
- 1 jajko
- 2 łyżki bułki tartej
- 1 ząbek czosnku
- szczypta chilii
- sól
- pieprz
- olej do smażenia
Sposób wykonania:
-
Łopatkę wieprzową zemleć w maszynce.Następnie obraną cebulę drobno poszatkować, a czosnek przecisnąć przez praskę.Wrzucić do mięsa.Następnie wbić jajko i dodać musztardę.Wsypać jeszcze bułkę tartą i całość dokładnie wymieszać.Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz chilii.Z powstałej masy formować małe pulpeciki.Smażyć je na patelni z rozgrzanym olejem z obu stron na złoty kolor.
Liczba porcji: 5