Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Żeberka przepisu Mai

Poznaj sekret przepysznych przepisów na żeberka. Tym razem przepis na żeberka przepisu mai. Do wykonania tego przepisu potrzebujesz: żeberek, piwa, miodu i musztardy.  
 

Składniki:

  • 1 kg żeberek 
  • 1, 5 szkl jasnego piwa
  • 1 łyżka suszonego rozmarynu
  • 3 ząbki czosnku 
  • 3 łyżki musztardy
  • 1 łyżka ketchupu
  • 1 łyżka miodu
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • pieprz
 

Sposób wykonania:

  1. Żeberka dokładnie oczyścić i osuszyć na papierowym ręczniku.
    Następnie musztardę wymieszać z ketchupem, miodem i sosem sojowym.
    Dodać obrany czosnek przeciśnięty przez praskę oraz rozmaryn.
    Na koniec wlać jeszcze piwo i całość dokładnie wymieszać.
    Doprawić do smaku pieprzem.
    Do powstałej marynaty włożyć żeberka.
    Marynować około 2 godzin.
    Po tym czasie kłaść żeberka na rozgrzanym ruszcie i grillować na złoto z obu stron.
     

Liczba porcji: 6

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *