Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Żeberka pieczone

Składniki:

  • 1 sos pieczeniowy instant
  • 1 łyżeczka np. jarzynki lub innej przyprawy tego typu
  • 60 dag żeberek wieprzowych
  • 2 łyżeczki musztardy
  • 2 łyżki oleju
  • pieprz

Sposób przyrządzenia:
Sos przygotować wg. przepisu na opakowaniu, żeberka pokroić w mniejsze kawałki, oprószyć  jarzynką i pieprzem. Następnie posmarować musztardą i olejem, pozostawić na 1/2 godz. Piec w piekarniku  przez około 50 min. Żeberka można podawać z ziemniakami puree i sosem pieczeniowym.
Przepis nadesłała na „Konkurs wakacyjny Pychotka.pl i Manta” Wioletta Luter

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *