Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Wołowina z marchewką Renaty

Tysiące sprawdzonych przepisów. Wypróbuj dziś z nami przepis na smaczną wołowinę z marchewką Renaty. Lista zakupów: mięso wołowe, marchewka, sos sojowy oraz imbir.  
 

Składniki:

  • 400 g mięsa wołowego 
  • 3 marchewki 
  • 1 łyżeczka imbiru w proszku 
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 1 łyżeczka dżemu z czerwonej porzeczki 
  • ½  łyżeczki octu 
  • ½  łyżeczki cukru
  • 6 łyżek bulionu  
  • 2 łyżki masła 
  • sól
  • pieprz
 

Sposób wykonania:

  1. Mięso dokładnie oczyścić i pokroić na mniejsze kawałki.
    Marchewkę obrać i również pokroić na mniejsze kawałki.
    Następnie sos sojowy wymieszać z octem oraz dżem z czerwonej porzeczki.
    Dokładnie wymieszać i doprawić do smaku imbirem, solą oraz cukrem.
    Do powstałej marynaty wrzucić mięso.
    Odstawić na około 1 godzinę.
    P tym czasie wrzucić na patelnie z rozgrzanym masłem.
    Trzymać chwilę na ogniu, aż mięso się obsmażyć po czym dorzucić marchewkę. 
    Podlać całość bulionem i dusić na małym ogniu do miękkości składników.
    Na koniec doprawić jeszcze do smaku pieprzem. 
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *