Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Wigilijne uszka Donaty

Najlepsze, domowe uszka do wigilijnego barszcz. Aby je wykonać będziesz potrzebować: mąki, jajka, suszonych grzybów, cebuli i przypraw. 
 

Składniki:

  • 150 g mąki
  • 50 ml letniej wody
  • 1 jajko
  • szczypta soli
  • 70 g suszonych prawdziwków
  • 1 cebulka
  • 1 łyżka bułki tartej
  • 2 łyżki masła
  • sól
  • pieprz
 

Sposób wykonania:

  1. Mąkę przesiać na stolnicę z dodatkiem szczypty soli.
    Wbić do niej jajko i dolewając po odrobinie wody całość zagniatać na gładkie, jednolite ciasto.
    Gotowe rozwałkować po czym pokroić na kwadraty.
    Następnie wcześniej namoczone w wodzie grzyby odsączyć i pokroić na mniejsze kawałki.
    Obraną cebule posiekać i zeszklić na rozgrzanym maśle po czym przełożyć ją do grzybów. 
    Dodać jeszcze bułkę tartą i całość dokładnie wymieszać.
    Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Grzybowy farsz rozłożyć na kwadracikach z ciasta.
    Z łożyć je po przekątnej na pół po czym zlepić ze sobą przeciwległe rogi.
    Gotowe uszka wrzucać na osolony wrzątek.
    Gotować około 5 minut od momentu wypłynięcia na powierzchnię.
     

Liczba porcji: 6

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *