Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Wigilijne pierogi z grzybami i kapustą Izy

Na wigilijnym stole nie może zabraknąć pysznych pierogów z grzybami i kapustą. Aby je wykonać potrzebujesz jeszcze: mąki, jajek, cebuli i przypraw. 
 

Składniki:

  • ½  kg mąki pszennej
  • 1 szkl gorącej wody
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 jajko
  • ½  kg grzybów leśnych suszonych 
  • 35 dag kapusty kiszonej
  • 3 cebule
  • 1/4 kostki masła
  • ½ łyżeczki słodkiej papryki
  • sól
  • pieprz
 

Sposób wykonania:

  1. Grzyby zalać wodą i odstawić na całą noc.
    Następnego dnia kapustę obrać z zewnętrznych zdrewniałych liści.
    Następnie ją poszatkować i obgotować lekko w osolonej wodzie.
    Gotową odcedzić.
    W między czasie grzyby również obgotować w tej samej wodzie w której się moczyły.
    Gotowe wyjąć i posiekać po czym przełożyć do kapusty.
    Cebulę obrać i posiekać.
    Wrzucić do rondelka z rozgrzanym masłem.
    Gdy lekko się zeszklić dodać grzyby z kapustą.
    Całość wymieszać i doprawić do smaku solą, pieprzem oraz słodką papryką.
    Natomiast mąkę przesiać na stolnice z dodatkiem szczyty soli.
    Zrobić kopczyk i wbić  w niego jajko.
    Dodając po odrobinie gorącej wody zagnieść gładkie, jednolite ciasto.
    Gotowe rozwałkować po czym wykroić  z niego np. szklanką kółka.
    Na każdym rozłożyć farsz.
    Złożyć na pół i zlepić brzegi.
    Tak przygotowane pierogi wrzucać na osolony wrzątek i gotować około 10 minu od momentu aż wypłyną na powierzchnię.
     

Liczba porcji: 11

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *