Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Wielkanocny żurek Anki

Na Wielkanocnym stole nie może zabraknąć pysznego Wielkanocnego żurku. Do jego wykonania potrzebujesz: białej kiełbasy, boczku, chrzanu oraz jajek. 
 

Składniki:

  • 300 g białej kiełbasy
  • 1 cebula
  • 2 szkl żuru
  • 80 g wędzonego boczku
  • 2 łyżki tartego chrzanu
  • 2 ugotowane na twardo jajka
  • 150 ml śmietany 36%
  • 2 łyżeczki majeranku 
  • sól 
  • pieprz 
 

Sposób wykonania:

  1. Cebulę przekroić na pół i opalić na ogniem.
    Wówczas przełożyć ja do garnka.
    Dodać wędzony boczek oraz kiełbasę.
    Zalać całość  2 litrami wody.
    Gotować około 15 minut po czym wyjąc kiełbasę i pokroić ja na plasterki.
    Boczek gotować jeszcze w wywarze około 20 minut.
    Po tym czasie całość przecedzić a do wywaru wlać żurek.
    Zagotować wrzucić kiełbasę oraz dodać chrzan.
    Gotować chwilę po czym doprawić do smaku solą, pieprzem i majerankiem. 
    Na koniec zaprawić zupę śmietaną. 
    Przed podaniem wrzucić jeszcze cząstki ugotowanych jajek na twardo.
     

Liczba porcji: 5

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *