Na Wielkanocnym stole nie może zabraknąć potraw z jaj. Tym razem przepis na Wielkanocne faszerowane jaja z chrzanem. Przepis zawiera: jajka, majonez, chrzan.
Składniki:
- 6 jajek
- 1/4 szkl majonezu
- 1 łyżeczka chrzanu
- 1 łyżeczka musztardy
- sól
- biały
- słodka papryka do dekoracji
Sposób wykonania:
-
Jajka ugotować na twardo w osolonej wodzie.Wtedy łatwiej obiorą się ze skorupek.Gotowe obrać i przekroić wzdłuż na pół.Delikatnie wydrążyć żółtka, które rozgnieść widelcem.Dodać do nich majonez, chrzan i musztardę.Całość dokładnie wymieszać na jednolitą masę.Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.Powstałym farszem wypełnić białka jajek.Ułożyć na półmisku i przed podaniem posypać słodką papryką w proszku.
Liczba porcji: 6