Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Wielkanocne faszerowane jaja z chrzanem

Na Wielkanocnym stole nie może zabraknąć potraw z jaj. Tym razem przepis na Wielkanocne faszerowane jaja z chrzanem. Przepis zawiera: jajka, majonez, chrzan.
 

Składniki:

  • 6 jajek
  • 1/4 szkl majonezu
  • 1 łyżeczka chrzanu 
  • 1 łyżeczka musztardy 
  • sól 
  • biały 
  • słodka papryka do dekoracji
 

Sposób wykonania:

  1. Jajka ugotować na twardo w osolonej wodzie.
    Wtedy łatwiej obiorą się ze skorupek.
    Gotowe obrać i przekroić wzdłuż na pół.
    Delikatnie wydrążyć żółtka, które rozgnieść widelcem.
    Dodać do nich majonez, chrzan i musztardę.
    Całość dokładnie wymieszać na jednolitą masę.
    Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Powstałym farszem wypełnić białka jajek.
    Ułożyć na półmisku i przed podaniem posypać słodką papryką w proszku.
     

Liczba porcji: 6

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *