Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Wielkanocna sałatka z winogronem i kurczakiem


Składniki:

  • 50 dkg wędzonych lub pieczonych piersi z kurczaka
  • 1 avocado
  • 20 dkg czerwonego winogronu
  • 2 mandarynki
  • 2 łyżki orzechów laskowych
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • majonez
  • sól, pieprz


Sposób przyrządzenia:
Avocado przekroić na połowę, usunąć pestkę, obrać ze skóry, pokroić w plastry i skropić sokiem z cytryny aby nie czerniało. Piersi kurczaka pokroić w plastry. Mandarynki obrać, podzielić na cząstki, oczyścić z błon. Orzechy laskowe sparzyć wrzątkiem obrać z brązowej skorki, grubo posiekać. Umyte winogrona, pokroić na polówki. Wszystkie składniki oprószyć solą i pieprzem, ozdobnie ułożyć na talerzykach, udekorować.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *