Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Węgorz z pieczarkami

Składniki:

  • 1 kg węgorza
  • 1 duża cebula
  • 1/2 szklanki dobrej śmietany
  • łyżka mąki
  • 25 dag pieczarek
  • sok z cytryny
  • oliwaz oliwek
  • natka pietruszki
  • sól, pieprz biały

Sposób przyrządzenia:
Węgorza natrzeć grubo solą i za pomocą papierowego tęcznika zetrzeć ją wraz ze śluzem pokrywającym rybą. Jeśli ktoś nie przepada za rybą przygotowaną wraz ze skórą naciąć skórę dookoła głowy, oddzielić ją od mięsa ściągając aż do ogona. Rybę sprtawić, dokładnie umyć pod bieżącą wodą, pokroić na kawałki 5 cm. Skropić sokiem z cytryny, odstawić. Cebulę obrać, pieczarki oczyścić, opłukać, drobno posiekać, podsmażyć dodać węgorza, dusić na małym ogniu skrapiając wodą. Pod koniec duszenia dodać śmietanę wymieszaną z mąką oraz posiekaną natkę pietruszki, doprawić solą i pieprzem.

1 comment for “Węgorz z pieczarkami

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *