Składniki:
- 1 opakowanie makaronu /łazanki/
- 1 kg białek kapusty
- 2 cebule
- 10 dkg smalcu
- 25 dkg sera Gouda
- sól, pieprz do smaku
- ½ łyżki smalcu
Sposób przyrządzenia:
Kapustę, czyścic, poszatkować, ugotować do miękkości, w osolonej wodzie. Cebulę obrać i drobniutko posiekać , zrumienić na smalcu. Ugotowaną kapustę wymieszać z cebulką, przyprawić solą i pieprzem do smaku. Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu, wymieszać z kapustą i cebulką, dodać utarty żółty ser, wyłożyć do natłuszczonego żaroodpornego naczynia i zapiec w piekarniku w temperaturze 180 stopni C około 30 minut. Podawać z grzybowym sosem /np. pieczarkowym/
1 comment for “Wegetariańskie łazanki z kapustą”