Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Warzywa z wody z zrumienioną bułeczką

Składniki:

  • 3 duże marchewki
  • ½ kg fasolki szparagowej
  • 1 mały kalafior
  • 5 średniej wielkości ziemniaków
  • sól, cukier, pieprz do smaku
  • ½ szklanki bułki tartej
  • 1/3 kostki masła
  • pęczek posiekanego zielonego koperku
  • 2 pomidory
  • kilka liści sałaty


    Sposób przyrządzenia:

    Wszystkie warzywa ugotować, ułożyć  na półmisku, układając  kolorami. Ziemniaki posypać zrumienioną tartą bułką, polać stopionym masłem i posypać posiekanym zielonym koperkiem. Udekorować listkami sałaty i pokrojonymi w plasterki pomidorami.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *