Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tulipan

Składniki:

  • 6 jajek
  • 1,5 szklanki cukru
  • 2 szklanki mąki
  • 3/4 szklanki oliwy
  • 2,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 łyżki czerwonego kisielu
  • 3 łyżki śmietany 18%
  • 2 łyżki kakao
  • 3 łyżki suchego maku


Sposób przyrządzenia:
Białko ubić z cukrem, dodać oliwę, mąkę i proszek do pieczenia. Wszystkie składniki połączyć na jednolitą masę. Podzielić na 4 równe części. Do pierwszej dodać 6 żółtek, do drugiej 2 łyżki czerwonego kisielu i łyżkę gęstej śmietany, do trzeciej części dodać 2 łyżki kakao i łyżkę gęstej śmietany; do czwartej wsypać mak i łyżkę gęstej śmietany. Wylać do dużej formy na babkę w kolejności warstw: 1/4/2/3. Piec około 45 minut.

 

 

1 comment for “Tulipan

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *