Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tortelini z wieprzowiną, szynką i mortadelą

Składniki:

  • 1 porcja ciasta makaronowego
  • 30 g masła
  • 125 g posiekanej wieprzowiny
  • 125 g mortadeli
  • 100 g szynki
  • 1 jajko
  • 250g startego parmezanu
  • szczypta gałki muszkatołowej
  • sól
  • pieprz
  • 1, 75 l bulionu wołowego

    Sposób wykonania:
    Ciasto na makaron wstawić do lodówki na 1 godzinę.
    W między czasie na rozgrzane masło wrzucić grubo pokrojoną wieprzowinę trzymać na ogniu aż się obrumieni, wówczas zmiksować ją razem z szynką i mortadelą.
    Następnie wbić do masy jajko, dodać parmezan oraz gałkę.
    Dokładnie wyrobić i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Uformować torelini z ciasta i farszu i ugotować w bulionie.

    Przepis nadesłany na Wiosenny konkurs wegetariański przez Ewelina M

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *