Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tort z wiśniami i kremem cytrynowym

 

Składniki:

Kruche ciasto migdałowe:
• 100 g przesianej maki.
• szczypta proszku do pieczenia,
• 75 g zmielonych migdałów,
• 1 żołtko.
• 1 opakowanie cukru waniliowego,
• 2 łyżki cukru,
• szczypta soli.
• 75g schłodzonego masła lub margaryny
• pokrojonych w wiórki

Masa:
• 4 limetki lub cytryny,
• 2 jajka,
• 200 g śmietany kremówki (min. 30%).
• 80 g cukru.
• 1 opakowanie żelatyny,
• 500 g wiśni ze słoika,
• 1 i 1/2 opakowania czerwonej galaretki,
• 40 g koniaku

Poza tym:
1 natłuszczona tortownica (o 28 cm),
1 natłuszczona blacha

Sposób przyrządzenia:
Składniki ciasta zagnieść. Ciasto owinąć folią i wstawić do lodówki na 30 minut. Ciasto rozwałkować na stolnicy oprószonej mąką, wykroić krążek (o 36 cm) i przełożyć do tortownicy. Z pozostałej porcji ciasta za pomocą szablonu wykroić listki, ułożyć na blasze. Ciasto i listki piec ok. 15 minut w temp. 200°C. Limetki sparzyć i wyciąć ze skórki cienkie wiórki. Z miąższu wycisnąć sok. Oddzielić białka od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę. Żółtka utrzeć z cukrem, śmietaną i sokiem z limetek na puszystą masę. Dodać rozpuszczoną żelatynę. Masę schłodzić. Na upieczonym cieście rozłożyć osaczone wiśnie. Przygotowaną galaretką zalać owoce. Do tężejącej masy śmietanowej dodać pianę z białek, ostrożnie wymieszać i rozłożyć na stężałej galaretce. Tort Polać polewą i udekorowac według uznania. Wstawić do lodówki na 2-3 godziny.

 

1 comment for “Tort z wiśniami i kremem cytrynowym

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *