Składniki:
- 3 gotowe blaty biszkoptowe
- 250 g mrożonych wiśni
- krem cytrynowy do tortów
- 3 krople aromatu cytrynowego
- 3 łyżki dżemu wiśniowego
- 250 ml śmietanki kremówki
- łyżka cukru
- ½ tabliczki czekolady
- listki melisy
Sposób wykonania:
- Wiśnie posypać cukrem i poczekać aż wypuszczą sok.
Krem cytrynowy zalać szklanką wody i całość zmiksować po czym dodać aromat i dokładnie wymieszać.
Wstawić do lodówki na 2 godziny.
W między czasie 1 blat biszkopta pokruszyć i zarumienić na suchej patelni.
Sok z truskawek wymieszać z dżemem, dodać wiśnie, wymieszać.
Powstałą masę rozsmarować na drugim blacie biszkopta.
Następnie rozsmarować krem cytrynowym i przykryć drugim blatem ciasta.
Posmarować ubitą śmietaną z dodatkiem cukru i posypać okruchami ciasta.