Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tort kokosowy ma biszkopcie

 

Składniki:

  • 2 gotowe blaty biszkoptowe
  • 2 szkl. jogurtu naturalnego
  • ½ szkl. mleczka kokosowego
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego
  • 2 opakowania zagęstnika do śmietany
  • 2 łyżki cukru
  • puszka moreli w syropie
  • 5 łyżek cukru pudru
  • 3 łyżki orzechów pistacjowych

 

Sposób wykonania:

  1. Mleczko kokosowe, jogurt, zagęstnik, cukier oraz cukier waniliowy zmiksować.
    Następnie blaty biszkoptowe skropić sokiem z spod moreli i rozsmarować na nim krem.
    (odłożyć trochę do dekoracji)
    Przykryć drugim blatem i na wierzchu ułożyć morele. Zalać całość polewą i udekorować według własnego pomysłu.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *