Składniki:
- 2 gotowe blaty biszkoptowe
- 1 ½ szkl. jogurtu naturalnego
- ½ szkl. mleczka kokosowego
- 2 łyżeczki cukru waniliowego
- puszka moreli w syropie
- 5 łyżeczek cukru pudru
- 5 łyżeczek żelatyny
- 3 łyżki orzeszków pistacjowych
- 100 g płatków koksowych
Sposób wykonania:
- Blaty biszkoptowe nasączyć syropem z moreli.
Następnie jogurt zmiksować z dodatkiem mleczka kokosowego i cukru pudru.
Doprawić do smaku cukrem waniliowym po czym dodać żelatynę rozpuszczoną w 6 łyżkach wody.
Dokładnie wymieszać i wstawić do lodówki.
Następnie tężejący krem rozsmarować na jednym blacie ciasta i przykryć drugim.
Wierzch udekorować plasterkami moreli, posypać je wiórkami kokosowymi i udekorować kleksami bitej śmietany.