Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tort imieninowy

 

Składniki:

  • 2 gotowe blaty biszkoptowe
  • 1 ½ szkl. jogurtu naturalnego
  • ½ szkl. mleczka kokosowego
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego
  • puszka moreli w syropie
  • 5 łyżeczek cukru pudru
  • 5 łyżeczek żelatyny
  • 3 łyżki orzeszków pistacjowych
  • 100 g płatków koksowych

 

Sposób wykonania:

  1. Blaty biszkoptowe nasączyć syropem z moreli.
    Następnie jogurt zmiksować z dodatkiem mleczka kokosowego i cukru pudru.
    Doprawić do smaku cukrem waniliowym po czym dodać żelatynę rozpuszczoną w 6 łyżkach wody.
    Dokładnie wymieszać i wstawić do lodówki.
    Następnie tężejący krem rozsmarować na jednym blacie ciasta i przykryć drugim.
    Wierzch udekorować plasterkami moreli, posypać je wiórkami kokosowymi i udekorować kleksami bitej śmietany.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *