Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tort biszkoptowy z migdałami

Składniki:

• 8 dag mąki pszennej
• 3 dag mączki ziemniaczanej
• 2 łyżki kakao
• 7 jajek
• 5 dag mielonych migdałów
• 8 dag cukru
• szczypta soli
krem
• 2/3 szklanki mleka
• 3 łyżki mąki
• 30 dag masła
• 10 dag cukru
• kieliszek brandy
• tarta czekolada
• migdały do dekoracji

Wykonanie:
Żółtka oddzielić od białek, utrzeć z 6 dag cukru na gładką, pulchną masę.
Z białek i reszty cukru ubić sztywną pianę, wyłożyć na żółtka, wsypać przesianą mąkę pszenną zmieszaną z mączką ziemniaczaną, dodać kakao i zmielone migdały, delikatnie wymieszać.
Prostokątną blachę wyłożyć papierem lub folią aluminiową, rozsmarować ciasto. Piec 10 minut w temperaturze 210ºC, przełożyć na ściereczkę, zwinąć jak roladę, ostudzić, rozwinąć. Posmarować kremem, pociąć wzdłuż na 7 równych pasków.
Jeden pasek zwinąć w rulonik, wokół niego owijać kolejne, aż uformuje się tort.
Pozostałym kremem posmarować boki i wierzch tortu. Posypać tartą czekoladą, ozdobic

2 comments for “Tort biszkoptowy z migdałami

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *