Składniki:
- 2 gotowe blaty biszkoptowe
- 300 g agrestu
- 150 g cukru
- 2 kieliszki rumu
- 150 g gotowej masy marcepanowej
- 2 łyżki cukru pudru
- 4 białka
- 2 łyżeczki cukru pudru
- 4 białka
- 2 łyżeczki maki ziemniaczanej
- płatki migdałowe
Sposób wykonania:
- Agrest zalać ¼ szkl. wodą, dodać jeszcze cukier i trzymać na ogniu około 5 minut.
Następnie masę marcepanową wymieszać z cukrem oraz cukrem pudrem, wówczas rozsmarować ją na blacie ciasta i przykryć ja drugim.
Na wierzchu ułożyć ostygnięty agrest a na nim wyłożyć białka ubite z cukrem i wymieszane z mąką.
Udekorować według własnych upodobań.
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni i piec około 10 minut.