Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Torcik jeżynowy

Typowo letnie ciasto lekko kwaśnawe ale w tym tkwi jego urok.

Składniki:
• biszkopty okrągłe 1 paczka
• serek biały 1/2 kg
• śmietana kremówka 400 ml
• śmietan fix 2 sztuki
• żelatyna 6 łyżek
• mleko 1/3 szklanki
• woda 1/3 szklanki
• zmiksowane jeżyny 300 ml – możecie je dodatkowo przetrzeć przez sitko

Sposób przyrządzenia:
Dwie łyżki żelatyny rozpuszczamy w gorącej wodzie i studzimy. Do miseczki odkładamy 8 łyżek jeżynowego musu i wlewamy tę rozpuszczoną żelatynę, mieszamy.  Kremówkę ubijamy z śmietan fixem i dodajemy do serka. Dokładnie łączymy. Pozostałą żelatynę rozpuszczamy w gorącym mleku i ostudzoną dodajemy do masy śmietanowo-serkowej.  W tortownicy o śr. 21 cm układamy biszkopty na spodzie i bokach.  Masę serową dzielimy na cztery części. Jedną zostawiamy białą.Do pozostałych dodajemy (każda masa w osobnym pojemniczku):
– I warstwa 6 łyżek musu
– II warstwa 4 łyżki musu
– III warstwa 2 łyżki musu
i dokładnie mieszamy.
Na biszkopty wylewamy I warstwę i wkładamy do lodówki do stężenia. Na to 2 łyżki musu jeżynowego i do lodówki.Potem warstwa II i ponownie mus i warstwa III i znowu mus.Na samą górę dajemy warstwę białą.
Za każdym razem gdy nakładamy nową warstwę musimy ja wkładać do lodówki do stężenia – nie do całkowitego ale do takiego momentu gdy możemy już nałożyć kolejną.  Górę dekorujemy pozostałymi 2 łyżkami musu robiąc pajęczynkę i układamy na to jeżyny.
Przepis nadesłany na konkurs "Muza Ramsaye" przez Ewelosa

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *