Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Muffinki jagodowe

Bardzo smaczne muffinki tylko po pewnym czasie nabierają takiego szarawego koloru ale to w niczym nie przeszkadza.

Składniki:
• mąka 30 dkg
• cukier 25 dkg
• proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
• soda 1/2 łyżeczki
• mleko 1 szklanka
• jajko 1 sztuka
• olej 4 łyżki
• esencja waniliowa 1 łyżka
• jagody zmiksowane 4 łyżki
• jagody całe 6 łyżek

Sposób przyrządzenia:
Łączymy mokre składniki z mokrymi a suche z suchymi.  Do suchych dodajemy mokre i mieszamy, wsypujemy jagody i lekko mieszamy.  Nakładamy do papilotek do 3/4 wysokości i pieczemy 20 minut w 180’C.
Przepis nadesłany na konkurs „Muza Ramsaye” przez Ewelosa

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *