Możecie jeszcze polać je polewą czekoladową ale i bez niej są bardzo smaczne.
Składniki:
• mąka 1 szklanka
• drożdze 1 dkg
• mleko 700 ml
• olej do smażenia
• jajka 3 sztuki
• budyń bananowy 1 sztuka
• cukier 1-2 łyżki
• serek waniliowy 2 sztuki – te małe kubeczki
• banany 2 sztuki
• rodzynki 3 łyżki
Sposób przyrządzenia:
Budyń gotujemy w 400 ml mleka i studzimy. Do budyniu dodajemy serek, rodzynki i pokrojone w kostkę banany. Mieszamy. Drożdże rozpuszczamy w 300 ml mleka i wlewamy do mąki. Zostawiamy na chwilę. Dodajemy żółtka i ubitą pianę z białek. Mieszamy i smażymy 8 naleśników. Na każdym naleśniku kładziemy nadzienie i składamy na pół.
Przepis nadesłany na konkurs "Muza Ramsaye" przez Ewelosa