Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Torcik bezowy z konfiturą

Składniki:

  • 3 suche krążki bezowe
  • 0,5 l śmietanki kremowej
  • zagęstnik
  • 2 łyżki cukru waniliowego
  • konfitury z czarnej porzeczki

Sposób wykonania:

  1. Bezowy krążek włożyć do dopasowanej tortownicy.
    Naste pnie śmietankę ubić razem z cukrem waniliowym oraz zagęstnikiem.
    1/3 powstałej piany rozsmarować na bezowym krążki.
    Na pianie zrobić kilka kleksów z konfitury i przykryć kolejnym krążkiem, ponownie rozkładamy bita śmietanę i przykryć ostatnim krążkiem.
    Wierzch udekorować resztą bitej śmietany i kleksami konfitury.
    Wstawić do lodówki na 3 godziny aby całość zastygła.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *