Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tarta z truskawkami

Składniki:

    • kruche ciasto
    • masło
    • 500 g truskawek
    • 1 szkl. śmietanki kremowej
    • 2 łyżki cukru pudru
    • kieliszek koniaku

     

    Sposób wykonania:
    Ciasto rozwałkować na grubość 1 cm po czym wyłożyć nim dno i boki formy wysmarowanej masłem.
    Ponakłuwać ciasto delikatnie widelcem i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni i piec około 50 minut.
    W między czasie śmietanę ubić na sztywno z dodatkiem cukru pudru, wówczas dodać jeszcze koniak i rozsmarować pianę na podpieczonym spodzie.
    Na wierzchu ułożyć jeszcze truskawki i posypać całość cukrem pudrem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *