Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tarta bananowa

Składniki:

  • 1 krążek ciasta francuskiego
  • 4 banany
  • 5 dag masła
  • 5 dag brązowego cukru
  • ½ szkl. mleka kakaowego
  • 1 jajko
  • 3 łyżki wiórków kokosowych

    Sposób wykonania:
    Obrane banany pokroić w plasterki, które obrumienić na maśle.
    W między czasie ciastem wylepić formę i nakłuć go kilkakrotnie widelcem.
    Następnie jajko roztrzepać z dodatkiem mleka, cukru oraz wiórkami kokosowymi.
    Polać po cieście i rozłożyć plasterki banana.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 210 stopni i piec około 45 minut.
    W połowie pieczenia zmniejszyć temperaturę do 180 stopni.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *