Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tapenada Marceliny

Wyszukaj swój przepis na znakomitą, aromatyczną tapenadę Marceliny. Aby ją wykonać  potrzebujesz: zielonych oliwek, kaparów, czosnku, soku z cytryny i natki pietruszki. 
 

Składniki:

  • 1 szkl zielonych oliwek 
  • 1 łyżeczka kaparów
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 gałązka natki pietruszki
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 3 łyżki oliwy
  • pieprz
  • sól 

Sposób wykonania:

  1. Oliwki wrzucić do blendera.
    Dodać do nich kapary oraz natkę pietruszki.
    Wrzucić jeszcze obrany czosnek.
    Zalać całość oliwą z oliwek i sokiem z cytryny.
    Dorzucić jeszcze sol i pieprz do smaku.
    Całość dokładnie zmiksować do uzyskania gładkiej, jednolitej pasty. 
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *