Składniki:
-
- 40 dkg filetów z ryby pokrojonych w grubą kostkę
- ¼ szklanki pociętej bazylii
- 1 łyżeczka tartego korzenia imbiru
- 1 pokrojona drobno papryczka chili
- 2 łyżki soku z cytryny
- 1 łyżeczka rozgniecionego zielonego pieprzu
- 2 łyżki pasty curry
- 1 łyżeczka cukru
- 3 łyżki oleju
- sos rybny – alternatywnie
Sposób przyrządzenia:
W woku rozgrzać olej, dodać pastę curry, wymieszać. Dodać kawałki ryby i smażyć delikatnie mieszając, podlać łyżką wody, dodać cukier i ewentualnie sos rybny. Po kilku minutach dodać pozostałe składniki, wymieszać i po 2, 3 minutach duszenia podawać.
Przepis nadesłano na konkurs Mistrz x 3 autor: Roman