Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tagliatelle specjalne

Składniki:

  • 40 dag makaronu jajecznego typu wstążka
  • 20 dag piersi kurczaka
  • posiekana skórka z 1 pomarańczy
  • 6 dag masła
  • 100ml białego wytrawnego wina
  • pęczek posiekanej natki
  • 1 mała cebula
  • 3 dag włoskich orzechów
  • sól, pieprz


Sposób przyrządzenia:

Cebulę obrać i posiekać. Pierś kurczaka oczyścić i pokroić w kostkę. Cebulę podsmażyć na maśle , dodać kurczaka i smażyć na złoty kolor. Podlać winem i dusić aż do połowy wyparuje. Dodać orzechy i dalej gotować przez parę minut. jednocześnie ugotować makaron. Odcedzić wymieszać z sosem i posypać skórką pomarańczową oraz natkę pietruszki.
Przepis nadesłała  na" Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta" Wioletta Luter

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *