Składniki:
- 40 dag makaronu jajecznego typu wstążka
- 20 dag piersi kurczaka
- posiekana skórka z 1 pomarańczy
- 6 dag masła
- 100ml białego wytrawnego wina
- pęczek posiekanej natki
- 1 mała cebula
- 3 dag włoskich orzechów
- sól, pieprz
Sposób przyrządzenia:
Cebulę obrać i posiekać. Pierś kurczaka oczyścić i pokroić w kostkę. Cebulę podsmażyć na maśle , dodać kurczaka i smażyć na złoty kolor. Podlać winem i dusić aż do połowy wyparuje. Dodać orzechy i dalej gotować przez parę minut. jednocześnie ugotować makaron. Odcedzić wymieszać z sosem i posypać skórką pomarańczową oraz natkę pietruszki.
Przepis nadesłała na" Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta" Wioletta Luter