Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Szybki sernik

 

Składniki:

  • 1 kg sera
  • 1 kostka margaryny
  • 8 jajek
  • 35 dkg cukru  kryształu
  • 1 budyń śmietankowy lub waniliowy
  • 2 małe serki waniliowe lub śmietankowe
  • ½ szklanki rodzynek

 

 

Sposób przyrządzenia:
Ser zmielić przez maszynkę dwa razy. Margarynę utrzeć z żółtkami na puszystą masę. Dodawać stopniowo, ser, budyń i serek homogenizowany. Z białek ubić sztywną pianę i na końcu dodać do masy serowej. Dodać rodzynki. Dokładnie wymieszać.  Do foremki wysmarowanej margaryną i wysypanej bułką tartą wlewamy przygotowane ciasto serowe. Pieczemy w temperaturze 180 stopni około 60 minut. Ostudzony sernik oprószamy cukrem pudrem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *