Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Szaszłyki z sosem czosnkowym

Składniki:


szaszłyki:
• 25 dag mielonej wołowiny
• 1/2 czerstwej kajzerki
• 1/2 szklanki mleka
• 1/2 łyżki musztardy
• 3 łyżki posiekanej natki pietruszki
• białko z 1 jajka
• 2 małe cukinie lub ogórek "wąż"
• 8 szalotek albo bardzo małych cebul
• olej do smażenia
sos:
• żółtko
• łyżeczka soku z cytryny
• łyżka octu winnego
• 1/8 litra oliwy z oliwek
• 4 łyżki jogurtu naturalnego
• 4 ząbki czosnku
• 1/2 łyżeczki skórki startej z cytryny
• sól, pieprz

Sposób przyrządzenia:
Sos: żółtko, sok z cytryny, ocet i szczyptę soli roztrzepać trzepaczką, aż do spienienia.
Ucierać za pomocą miksera, dolewając kroplami oliwę.
Wymieszać z jogurtem, skórką z cytryny i zmiażdżonym czosnkiem.
Szaszłyki: cebulki umyć, obrać. Cukinie (ogórki) umyć.
Cebulki pokroić na ćwiartki, cukinie (ogórki) na dość grube plasterki.
Kajzerkę namoczyć w mleku, odcisnąć, dodać mięso, musztardę, natkę pietruszki i dobrze wyrobić.
Białko roztrzepać widelcem, dodać do mięsa, przyprawić solą i pieprzem, wymieszać.
Uformować 16 kotlecików.
Na patelni rozgrzać łyżkę oleju.
Obsmażyć kotleciki z każdej strony.
Zdjąć z ognia. Na 4 szpadki do szaszłyków nadziewać na przemian kotleciki, cebule oraz cukinię (ogórki).
Patelnię postawić na ogniu. Rozgrzać łyżkę oleju, ułożyć szaszłyki.
Przykryć pokrywką, dusić 5 – 10 minut.
Podawać z sosem czosnkowym i pieczywem

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *